Feeds RSS
Feeds RSS

Saturday, September 13, 2008

being tagged?

salam... =)

sabtu. 13/09/2008..
on tenet je cm biase dgn niat nk cr bhn wat esemen..
tp memandangkan org agak x ramai, so internet kelihatan laju bergaya..hehe~
so aku terbuka blog n terbaca lak..

n smpai kt page wani: cokelat sedap dan saya
kelihatan nama saya di ctu..
n u noe wut, i've been tagged by her..
ngeh2,, malu ni...segan pon ader..
1st tym neh~
=p

1) First time naik kapal terbang
- masa form 4..ms tu skolah kat shah alam since my mom n dad gi haji..xde sape nk jaga, so dok ngn kkk n maksu skolah kat sana..ms nak balik kedah balik, rupa2nya ayh blikan tket flight naik ngn mak ayh sbb nak aku balik kedah n xtruskan skolah kt sana..hihi..thanx my lovely parent~ n sowy to my sis, dia jeles gle ms tu cz dia xpat pon..huhu
p/s: untong jd adik ni..ngeh2..

2) First time beranak
-uish, aku xpnah rs ni..n aku hope aku dpt rs nnt2..haha~ nk baby sendri gak~ =)

3) First time pergi oversea
-adei..mmp pon aku xdpt lg ni..huhu tp klu sabah s'wak n penang (bak kata wani), le x considered as oversea? le la k?kan over d sea gak tu..so pass la ni..hehe.. tp xtau la ble, klu penang considered, kre dr kecik2 aku da gi oversea la..haha~
p/s: tggu honeymoon gak la..hihi (cm rumet)..

4) First time duduk jauh dr famili
-ha, ni mmg aku xle lupe r... form 1 aku dah kna dok hostel tau..tp jauh ke?ha, ni rahsianya..ak dpt masuk skolah agama..klu kat kedah, SMKA suma mmg asrama pnuh..so dekat or jauh mmg kna dok hostel..n aku SMKA yg aku dpt adalah 2km dr umahku..haha~so jauhke? lu pk la sndri..ngeh2... tp ms tu form 1 kan, even 'jauh' tu aku nangis stiap kali nk blk hostel..smpai nk kua skolah..haha~ apehal la zaman aku kck2..adei, malu aku~ ngee =D

5) First time keje
- hurm mestila ms intern cz parent aku xpnah nk bg aku kje..derang kt dok je umah..hehe n aku pn x ske kje..dok umah lg best..ade je ms ngn parent..nnt da kje, kje r puas2..hehe~

6) First time rasa diri gemuk
-ha ni ms aku da kua SMKA..akhirnya form 4, i managed to do so.. tp siyes sdey ms tu, mak mrh cz sng2 je aku nk brenti skolah n pndah skolah bese..huhu ha ms aku pndah skolah bese (dgn reason nak dok umah ngn mak ayh..=p) kwn2 kat skolah bese kt aku gmok..haha~ mmg pon!!maklum la, dok hostel dlu umah 'jauh' sgt smpai tiap2 mggu mst balik or mak dtg bg mknn..hehe..tu aku gmok..

7) First time bercinta
-erk..susah nk jwb ni..klu bercinta tu cmne ea?i mean suka2 kat org dr skolah rendah aku da minat..haha~ suka tgk senior2 skolah menengah yg stylo..haha~ ish2, tagei gak aku..wakaka~ tp 1st tym rs ms 3 taun lepas la kot..tp da tggl kenangan..hehe~

8) First time rasa diri cantek
-ha ni pebret soklan..haha~ bak kata rumet n wani, cm slalu je rs..biala org kt pwasan, ada aku kesah?haha~ tp kkk aku kt, kita kna bersyukur ngn apa yg dianugerahkan..kan2 kwn kan? =)

9) First time masuk cinema
-rsnya masa aku skolah rendah..gi ngn my eldest sis..dia bwk tgk cta pa ntah..tp seingt aku cita azhar sulaiman blakon la..cz aku mnat gila azhar sulaiman dlu..hehe~

10) First time admitted in hospital
-huhu sdey ni..1st tym ms aku umo 4taun ma..cmni ctenya..aku skt perut dkt smggu n da pgi hospital 3 ari berturut2, tp pembantu hospital (die yg cek since hosp baru xbyk sgt doc) tu kt aku skt biasa2 ja..smpai mlm ke3 tu, ayh mak aku bwk lg p hosp, tp berkeras nk admitkan aku..cz condition aku trok gla..mkn ka xmkn ka, aku muntah n nangis2..huhu~ smpai sowg doc cne ni dtg..tp tbe2 die mrh parent aku lak..katanya lmbt bwk aku jmpa doc..rupa2nya aku kna appendic..n my appendic da pecah!!ms tu doc ckp aku nye pluang 40-60 je..nangis mak ayah kau..then aku trus kna naik ambulance ke hosp sg ptani, n mlm tu gak aku dbedah..
alhamdulillah, aku slamat,,credit to doc yg operate aku..tp siyes ms tu best..aku dok wad kanak2..rmai dtg mlawat n mknn sedap2..hihi n aku ade kwn..hope dpt jmpa balik kwn2 aku dlm hosp tu..ms tu xde henset lg nk mnx number..hehe~

so, now aku lak mau tag mereka2 ini...nghee~
1- deyna (penjaga kura2)
2- mira
3- nabila osmetku~
4- apy
5- shazzy lah VE..
6- jazlin
7- anis nurdyani..
8-G: klu G baca, wat la k..
9-panda @ cumel~hehe

6 comments:

Jazlin Ernida said...

haha ko pun tag aku jugak. heh, ok nanti-nanti aku buat. lambat sikit hee.

ZirCon gurL said...

hehe~
ayuh tag sume org..
so sume pon terbongkar rhsie~
=p

MiRaRiZ said...

ahax! baru perasan ditag~
ngaaa~

hafizuddin said...

haaah , tag itu ape ? heeee ~ x tahu , x tahu . .

ZirCon gurL said...

mira~ buat tag anda..hihi

apy~ tag cm menjawab kembali ayat2 1-10 tu..hihi

eira eixora said...

done =P