Feeds RSS
Feeds RSS

Saturday, April 18, 2009

kenangan ku~ #1

salam..

its been more than half of a month i didnt show myself up here
its all because of report..report n report lg!!!
n some presentation and test as well

but now, a lil relief i guess i have
a lil ok..only a little!!

a long weekend..with not-so-much people around.. it reminds me my good-old-days in utp

ms tau dpt utp.. i was shocked!! really2 shocked!!
ms tu nak gi bayar yuran masuk usm dah..
klu dah bayar, mesti xdtg dah utp ni..

tp rencana Allah tu sgt menarik..
surat tawaran dr utp membuatkan aku bingung memilih USM or UTP..
USM aku ditawarkan dengan Forensic..
memang itu cita2 aku dr dulu..sbg doctor..xkisah doctor apa pon..
tp pemilihan forensic aku buat disebabkan CSI..
ouh, pengaruh TV lg.. =p

setelah di-pk2.. di tanya2 pendapat suma2, akhirnya aku membuat keputusan utk ke utp
tp berat sekali kaki ini.. sebab ayah mmg meninginkanku menjadi seorang doctor
since xda lg doctor in our family..

ms 1st day kat utp..
bergerak ja kereta family keluar dari utp, permataku mengalir laju
itulah kali pertama air mata ni menyembah bumi di utp
mcm2 perasaan ada..

dengan tidak bertemankan sorang pon org yg dikenali di sini..aku tetap mencuba menabahkan diri..
tp thanx god, aku dikurniakan seorang rumet yang aku xpnah tukar smpai dah final year ni..
cmne ea knal?
biarlah rahsia ea rumet? =p
tp yang pasti, aku rs sebab keberanian n keramahan aku menegur rumet yang muka ala2 muallaf ni.. =p
n blok kami ms 1st sem dlu ialah v2A..

masa mula2 masuk utp..aku rs biasa ja..
nak rasa kagum tu, ada la sket..dah nama petronas kan..
tp masa MAS aka orientation week, aku amat lah terkejut ble ms nk mkn, lalat amatlah byk
n bertambah terkejut ble kat main hall pon ada..apakah?
n aku pon wt la assumption tronoh agak byk lalat..huhu

n ms MAS gak aku rs aku tmbah kawan kt cni..
tmbh lg banyak bila join kawad utk merdeka parade..
tu kenangan yg x akan aku lupa ms 1st year kt cni..

join kawad tu mmg sgt x merugikan.
walaupon petang2 terpaksa abiskan masa di parking depan main hall, tp kami akan disajikan makanan yang best2 lepas berkawad

especially masa team building..
held in Teluk Dalam, Pangkor..
it was my 1st time there n it was fully sponsored by UTP!!
lucky us!
makanannya, xyah ckp la..sgt sedap..
seafood memanjang..hehe

sesampai di Pulau Pangkor


sesampai di Teluk Dalam Resort

ber-BBQ di teluk dalam

n ke-best-an bertambah bila hari kawad menjelang
hari ke KL..2 bas bergerak..
mula2 kami terpaksa menetap di hostel ukm..
sebab semua rehearsal dak U akan dibuat kat ukm..
suma2 dr U lain pon menetap kat ctu
hostel tu x seberapa la bestnya
bertmbh xbest bila tiba2 xda air.. maybe nasib kami kurang baik..huhu
tp kt ctu kami dpt mcm2.. set sweater.. sport shoes.. kasut kawad..
mmg terasa untung yang amat la..

ha disebabkan hostel tu shot air..so kami dikhabarkan untuk berpindah tmpt tinggal..
hanya budak2 utp yang diarahkan begitu.. U lain stay kt ukm..
nak tau kat mana kami dipindahkn?

ha ni part terbaik ms kawad
kami semua dipindahkan ke hostel MSN (majlis sukan negara), bukit jalil
hostel ni sgt best ok!!!
bilik econ..
1 bilik 6 orang.. semua single bed..
waa~ teharu gle ms tu.. thanx to UTP!!
di MSN

bersama rumet2 kat MSN

n kt ctu kami agak bebas bergerak..
kalau xda latihan n rehearsal, kami bebas bergerak ke mana2 pon..
so kami pon amek kesempatan la gi main bowling n karok kat indah parade..
jalan2 d ctu..
aku pon sempat kua ngn kakak2 ku jua..hihi

owh, xlupa juga, kami telah dibawa merentasi jambatan KLCC
1st tym gak..best woo!
agak excited sbb xsgka dpt keistimewaan smpai cmtu skali.. =D

di KLCC bridge

smpai ke hari kawad, kami still di layan sebaiknya..
n dah kenal n agak rapat dgn beberapa pak gad yang train kami kawad
so senang nak lepas dr kena saman.. =p
tp still gak kna saman..dr pakcik lain..haish..

masa rehearsal..dlm keta kebal

masa berkawad~

dalam perjalanan pulang..
sume dah burn.. =p

owh ni semua kenangan2 1st sem..
kenangan2 ms still sweet 18.. =p

p/s: sungguh muda muka2 itu suma.. =p

17 comments:

mr cekodok said...

muke2 fresh je sme=P
cite la cmne korg beDUA knal
msti sonok
kaman2

::Fariz Kongz:: said...

OMG!!! masih ketot seperti skrg....hahaha!!!!

intan baizura said...

zetty..hahhaha..tgh gelak guling2 nih.klaka gle muke akuuuu...mude remaja..auwww

Nuriman said...

siyes best.... aku team black hawk. team last skali hahahaha

Jazlin Ernida said...

hihi aah lah muka kanak kanak je lagi time ni. hehe sekarang semua dah cun cun dah hehe.

good ol days, eh. best kan treasure all the good time with friends kat utp ni :)

ZirCon gurL said...

mr cekodok- ha tu muka2 muda tau..
laen entri la cte psl cmne kami knal ea.. =p

fariz- klu dlu lagi tinggi, mmg terencat la..haha~

intan- tu aa, aku byk lagi gmba kawad yg amat la kelakar!! dok gelak je klu tgk ngn dayah ni..hahaha~

iman- eh ko gi gak ke kawad? aku siyes x prasan..huhu tp team ko last, dh nama black hawk DOWN..hahaha~

alin- muka xmatured gle kan..tp ni mmg kenangan yang xkan dilupakan la.. mmg best sgt2!!

iNz said...

ewahh....muda dan remaja tu~ ;P

nUrHiDaYaH said...

uwaaa..malunye org tgk muke kite mase mude2.haha..lain gile seyh..

kite kene wat entry psl cmne kite jmpe ms 1st day kt utp!!haha..

muallaf?cisss!!haha~

cmne pn,kenangan ni ttp terbaekkk!!

sueey said...

cik dzeti, sy linkkn blog kamu tau...hehe

ZirCon gurL said...

nabila- wiwit la muka2 muda tu..skang ada nmpk muda lg x? =p

dayah- haha malu plak..tu muka2 kita yg masih fresh tau..xde lg selendang2..haha~

nnt2 la cte..biakan org tertnya2 cmne kte knal..haha

suhaira- owh kamu ada blog ya..ingtkan slama ni follow je..hihi k2, nnt sy mau link juge~

eira eixora said...

Hehe, best2, teringat zaman dulu2,,

ZirCon gurL said...

best sgt!!!
=)

balqissy said...

pergh~ semangat flashback sudah datang ye dzetty :P

ZirCon gurL said...

yeah~ nntkan kenangan2 mendatang~
=D

ZirCon gurL said...
This comment has been removed by the author.
nAz said...

muke ku juga ada

wahaha...

ZirCon gurL said...

ouh, sudah semestinya
yang ada semua hanya comel2
=D