Feeds RSS
Feeds RSS

Tuesday, March 31, 2009

layanan

salam...

tiba2 teringat coversation antara mmbe2 suatu ketika dlu..

E: sng ea jd cm awk, layan baik2 kt org pon, xde org nk slh phm..
F: ntah la E..stakat ni xde la..alhamdulillah..
E: tp cmne ea klu nk layan tu xnak bg org slh phm?
F: erm.. jgn la baik sgt.. cm berpada2.. n lyn cm lyn kengkawan lain gak.. jgn bg ada beza..
E: ooo..tp klu jumpa org cpt prasan susah la kan..
F: haha..klu cpt prasan, lantak dia aa.. jnji niat kita betul..
E: tp klu lebey sket je mst cpt prasan..huhu
F: susah tu.. tp klu dah ke arah tu, pndai2 ingt la.. cba avoid sket2.. bkn xmo kwn, tp xmo bg hrpn..kan2?
E: erm..tol gak tu.. *sigh*

perbualan derang kat atas ni berkisar ttg layanan antara lain2 jantina..
susah kan klu bkn jantina yg sama tp rpt sgt ni nk remain frens..
tp x boleh ke kalau kwn tu nk care mcm dia care kt kwn2 yg lain?
knapa mesti ada slh phm d ctu?

haish..aku pon xphm..
laki ke..pompuan ke.. klu dpt lynn lebey sket dr opposite sex mesti akan rs lain..
xboleh ke kalau pk yang derang tu mcm kwn2 yg lain gak?
n org tu gak sememangnya x berniat nk permainkan perasaan..
they do care n concern as a fren.. not more than that..
tp cmne nk wt sume org pk cmtu ea?

aku ngaku..aku jenis yg xkisah berkawan..
laki pmpuan, asal le wat mmbe, sume aku nk jdkan mmbe aku
cz xrugi kan berkawan ramai2.. somehow we'll get d benefit..

n mmg dr skolah aku ramai kawan laki..
especially dak2 dr kelas2 belakang.. i mean yg kurang pndai..
cz derang ni, xramai dak2 dr kelas sains yg nk kawan..
aku xmo di-cop-kan budak pndai (even xla pndai mn) tp sombong
aku x ske akan gelaran cmtu.. gelaran yg dak2 sains 1 dpt ms skolah..
n derang2 ni lak sempoi gle.. xla skema je cm dak2 pndai kan.. hihi
so pndai2 la kwn ngn derang..
bkn niat nak menggatal or dpt perhatian ke..

tu zmn budak2..but xde lak slh phm pon...
tp ble dah umo makin meningkat, cm lg ade plak pemikiran cmni..
pemikiran yg teruja bila org layan kte lebey sket..

so aku kt cni nak nasihatkan kt sape2 yg rs dirinya excited ble dpt layanan cmni, kurangkanlah rs excited kamu tu..
mungkin kamu hanya di antara kawan2 dia yg dia syg sbg KAWAN..
pesanan ni juga utk peringatan kpd diri sendiri..huhu

10 comments:

nUrHiDaYaH said...

btul tu rumet,aku stuju ngan ko!!
kdg2 if layan baik skit, die ingt kite ade special feeling kt die lak..

ssh ke ek kalo lain2 jantina hanye nk berKAWAN jer..?
haih~

same2 la kite harap yg org2 di sekeliling kite ni x slh anggap dgn layanan dr kite slama ni..

mr cekodok said...

berkawan bia beribu2
rs bes ble dpt knal rmai org
mcm2 prangai
n org lain pn akn rs bes ble kte sudi nk berkawan ng diorg
xkisah laki ke pmpuan ke miskin ke kaya ke bijak ke
yg pntg hati ikhlas=)

ZirCon gurL said...

daku aminkan doamu...
aaammiinnn =)

ZirCon gurL said...

btol tu shuk.. jnji iklhlas kan?
hrp2 org appreciate keikhlasan tu sebaiknya.. bkn slh phm kn..
=)

balqissy said...

oh. cik dzeti~ ade yg berkawan dgn kamu tdk ikhlaskah?
~ btw, saya telah siapkan tagged kamu dengan ikhlas~
weeEe~

ZirCon gurL said...

xde la yg x eklas.. cuma takut org slh phm..huhu

sourplum said...

kwen la cpt2. sng

ZirCon gurL said...

nak je kawen.. tp ilmu & keperluan lahiriah belum cukup la mr sourplum..
hihi

mr cekodok said...

kne gi kursus kawen dlu miss zircon gurl

ZirCon gurL said...

nak gi..tp xde teman..huhu
tgu la gi ngn akak or rumet or calon nnt =p