Feeds RSS
Feeds RSS

Friday, November 21, 2008

bil air

salam...

kelmarin bil air sampai..
tergezut gle cz RM100+..
apekah bil ni?
xkan mak n ayah kat umah guna air smpai ber tonne2..
musykil tol aku..
slalunya kan bil dalam 20+..paling banyak maybe 50 kot..
btol x?
korang paling banyak pernah kena berapa bil air?

aku pon dengan penuh kemusykilan tanya sama bunda n ayahanda..
mereka cakap, dah 3 bulan cmtu..
aku guess ada leaking pipe mana2..so aku pon wat la pencarian dgn ayahanda..
nampak tanah kering ja..xda pon symptom2 leakage
*sigh*
tggu plumber datang check la esok..

tp dis time bukan ni yang aku nk citekan..
cuma bila bil air melonjak cmni, aku teringat 1 kejadian..

kejadian ni jadi masa intern..
aku teman feera lunaskan bil2 umah derang kat pos opis..
ms tengah tggu nak bayar, ade sorang pakcik ni kat kaunter...
dia nampak tuaaaaaa sangat..
rasanya xsalah kalau aku panggil dia atok.. dia nampak sgt uzur..
*sedey*

aku lak overheard dia nya conversation dengan akak kaunter tu..

atok: berapa semua ni?
akak kaunter: RM 500 (kalau xsalah aku la)
atok: berapa?
(atok ni dah tua, so dia kurang dengar)
akak kaunter: 500 ringgit pakcik..
(agak tggi suara dia, tp bukan salah dia, atok tu dah kurang dengar..) =(
bil air pakcik ja dah 300..pakcik kena bayar ni, kalau x nnt kena potong..ni dah tertunggak pakcik..
atok: ooo...
(smbil kuarkan duit dari envelope)
atok: boleh x bayar 50 dulu?
akak kaunter: x boleh pakcik, kena bayar semua...
*atok terdiam*

erk, hampir berlinang air mata aku masa ni..
berkaca mata aku masa tu..
Ya Allah, sedeynya aku tengok keadaan atok ni...
n masa ni, aku terpk, mana anak2 atok ni..or dia xada anak..
tp lepas tu, aku xtau apa jadi cz aku kna balik PFK da..
masa rehat da abes...

sesusah mana pon kita, mesti ada orang lagi susah kan?
tp apa2 pon jadi, jangan sesekali kita abandon mak ayah..


Ya Allah, murahkanlah rezeki utk atok tu..
aaamiiinn...

6 comments:

Muhamad said...

sedey~~~
T_T

ZirCon gurL said...

sedey gakk
T_T
huhu~

Nuriman said...

v(^_^)v

ZirCon gurL said...

~^o^~

nUrHiDaYaH said...

apekah?
pertandingan emoticon ke?
hihi..
eh,.dh2.back to d topic..
cian gile pkcik ni.huhu..

ZirCon gurL said...

ntah derang ni, komen emoticon jek..
xtau nk tulis apa kot..huhu

tula, sedey sgt.
adeis~