Feeds RSS
Feeds RSS

Monday, August 1, 2011

Ramadhan 1432

1st thing 1st...

Salam Ramadhan 1432 kepada seeeemuaaaaa readers!

cepatnya masa berlalu.. dah Ramadhan...

Ramadhan datang lagi.. Ramadhan kali ni betul2 mengingatkan aku peristiwa setahun yg lalu...

............

awl puasa tahun lalu, kami dikejutkan dgn berita tentang penyakit ayah...

colon cancer.. yeah dats the words which has brought him a different life

ayah dimasukkan ke PPUM untuk pembedahan buang cancer..

and almost the whole month, PPUM adalah tempat berbuka dan sahur aku, mak, kaknyang n husband dia..

kami gilir2 jaga ayah.. bila mak jaga, aku akan temankan mak...

keadaan ayah masa tu, Allah sahaja yg tahu... kami hanya trus berdoa dan tawakkal...

semua yg datang melawat ayh masa tu, semua pasti berlinang air mata...

mungkin berkat Ramadhan, ayah dibenarkan pulang beraya..

Allah itu maha Penyayang... ayah beransur pulih...

setelah gone thru 12 cycles of chemo, ayh nmpk bertambah sihat...

kami syukur padaMu ya Allah...

wpon ayh nmpk shat, tp deep inside aku tau, ayah agak tertekan dgn keadaan ayah skrg..

makanan yg ayah suka, smua ayah kena pantang..

tmbh plak ngn some problems, aku tau, ayah tertekan...

tp ayh, sabar ye... Allah tu sentiasa dgn org2 yg benar dan sabar...

apa pon keadaan ayah, kami tetap syg ayah sgt2..

kami jnji akan jaga ayah smpai bila2, klu umur kami panjg...

i love u ayah....

terima kasih kepada yg melawat...
dan terima kasih kepada yg mendoakan...
hanya Allah mampu membayarnya.....

6 comments:

stay tune with miSs iLa ♥ said...

salam.. cik Zircon Life, sy suka sgt baca blog awk.. sy nk tny, bleh x awk ajar sy nak buat blog yg cntik mcm blog awk ni? TQ :)

ZirCon gurL said...

salam miss Ila..
awkbole download je theme tu..
then paste kat dlm theme kte..
insyaAllah menjadi =)

Anonymous said...

salam..nama sy arien..dn sy nk mntak tlg awk smtg..group sy msok ptndgn wt iklan bru2 ni di youtube..dn sy nk mntak tlg awk tuk vote tuk ktrg..sy mntak maaf klu mggangu tp kmi tul2 brusaha tuk mnang krana ni adlh impian kami..ni link dia..klu k kebertan tlg like yer..http://www.youtube.com/watch?v=7QsWk6yTcgc
terima kasih..

ZirCon gurL said...

ok done =)

aShaBuLz said...

salam.

wishing ur dad n family to be in His bless always~

stay healthy n keep a smiling face, it fits u!!

peace.

ZirCon gurL said...

thanks ashabulz! =)