Feeds RSS
Feeds RSS

Friday, June 12, 2009

101th

salam...

ha, napa ek tajuk 101th?

sbb ni entry ke-101
*kecoh aaa lu zeti..org len dah beratus2 entri lo..huh*
**bia aaa, blog aku..hih**


actly aku nk wat entri ni masa blog ke 100
tp aritu nk tulis gak psl balik dr utp
so pospone la wat utk blog ke 101
hihi

actly aku nk cita cmna dtgnya ZIRCON..
ya.. Z.I.R.C.O.N
sbb ada org dok tanya2, kenapa zircon..
so now aku nk bukak cita sket
*kecoh lagi*

zircon ni aku guna dr sekolah menengah dulu lagi
cmna le dpt?

ha... masa tu aku nk wat nickname utk mirc
asal minggu boleh balik umah ja, mesti masuk mirc..
xpon, klu smpat, masa outing weekend pon masuk gak
masa tu otai mirc utk #smkay wadieq la..hehe
wadieq tu mmg hebat psl comp dr skolah
*ha wadi, aku dah puji ang, adiah besday..haha*

so aku pon cr la nama2 yg aku rasa best
cmna aku cari?
aku cari kat dictionary..hehe
1stly, aku nk huruf Z
so aku pon cr la nama2 best dalam kamus kat huruf Z

n tetiba jumpa ZIRCON..
dalam kamus tu gtau, zircon means permata yang kebiru-biruan

tp klu nk tau lebey psl zircon..sila la kelik sini!

masa tu dalam form 1 kot..
xblaja kimia lagi..
so cm excited la dpt zircon
n meaning ni ala2 permata biru tu wat aku tertarik
sbb masa tu minat sgt kaler biru..hee~

so dr ctu, aku guna zircon as my nick
n agak lama x guna pas skolah
sebabnya x berkecimpung dunia mirc dah
bukan pa, nnt melagha sgt..hehe

n skang pon guna gak dlm frenster..
sj syok2.. ;-)
n masa ada blog, ni la 1st name yg terlintas
=D

so, itulah asal usul zircon..

kecoh kn?
tu pon nk cita...

tp, ada aku kesah?
=D

7 comments:

Jazlin Ernida said...

congrats dah seratus! eh 100 pon kena banggakan jugak. tanpa seratus takkan ada ratus ratus yang lain hehe.

oh ok, sekarang baru tau kenape letak zircon. nice nice :)

nUrHiDaYaH said...

cik zicron
eh zircon,
aku pon x kesah!
haha~

dayla said...

heehe. congratz!

iNz said...

haha.

ai kesah yu kecoh :P


bile nak berskirt labuh spt dayah pulek?

hihi.

ZirCon gurL said...

alin- btol gak kan..klu xde 100, cmne nk jadi ratus2 lain..hehe
aa tu la asal usul nye..hihi

dayah- eh2, zircon.. bkn zicron.. eh, zicron de makna ke? hehe

dayla- tq2.. kamu2 dah banyak kan.. daku masih malas nk update slalu..huhu

nabila- xpe, i x kesah u kesah..hehe
skirt labuh? erk.. nt2 la..huhu

Gyna Ramli said...

aku pn sma mcm hg dzeti.guna nick 'casper' msa zmn duk lyn mirc.smpai skrg mcm masyuk plk.knon2 mcm hantu yg baik hati la.kira aku ni al maklum la mmg budak jahat.tp sapa knai bru tau aku cmna.btui dak dzeti??haha

writer.without.a.name said...

waaaaaaaa..hebat 101. cun lah!