Feeds RSS
Feeds RSS

Wednesday, September 22, 2010

Aidilfitri 2010

بسم الله الرحمن الرحيم

sedikit update tentang raya...

Aidilfitri 2010 tidak seperti Aidilfitri yang sebelum2 ini...
ada sedikit kedukaan bermula dari Ramadhan 1431..

dad has been diagnosed for colon cancer.. and it was a breaking news to all of us..
he needs to undergo the operation a.s.a.p..
n Alhamdulillah, syukur banyak2 kepada Allah, everything went on smoothly..

the operation was done on the 2nd week of Ramadhan..
starting from that, our second home was PPUM..
but i dont mind at all...
at least ada pengalaman sahur n berbuka di hospital about 1 week...
n now, ayah is muchhhhh better...
syukur sgt2 kepada Allah s.w.t.

"innallahama'asaabirin..."
-sesungguhnya Allah bersama dengan orang-orang yang bersabar-

janji Allah itu memang agung...
walaupun ayah sakit, tapi semua yang berlaku pasti ada hikmahnya...
dan hikmah di sebalik ni semua, bg aku sangat2 lah berharga...

sebelum ni aku ada rasa yang our siblings are getting apart since everyone of them is having their own life & family...
but after ni semua, I do feel like we r getting close and even closer than before...
n we somehow got to know what are the reasons behind the problems..

terima kasih Ya Allah atas rahmatMu yang x terkira ini...
semoga hati-hati ini terus bersatu di dalam rahmatMU...

adik ayah, paktih also has been hospitalized on malam raya...
semoga paktih juga cepat sembuh so that we could gather like before...
i really2 miss our family gathering...

"Ya Allah, sembuhkanlah ayah & paktih secepat mungkin...
panjangkanlah umur mereka supaya mereka dapat menambahkan lagi ibadat mereka kepadaMu...
hanya Kau sebaik-baik sandaran buat kami"

4 comments:

::Fariz Kongz:: said...

kami akan sapot adik selalu...

moga ayah adik & paktih cepat sembuh...amin~

ZirCon gurL said...

tq abg kung!!!!
terima kasih yg x terhingga!

sUe said...

i feel you zetty,

harap ayah cepat sembuh.

sorry, sebab komen ni dah lambat coz baru bukak your blog.

apa-apa pun, be strong girl.
may God bless your dad and your family.

ZirCon gurL said...

sue- thanks a lot..he's recovering now.. better now than never.. =)
great thanks!